11 – 15 jaar (Padvindsters)

zaterdag, 13:30 – 18:00 uur | meiden, 11 – 15 jaar | padvindsters@kastanujo.nl

Welkom bij de padvindsters. Wij zijn een enthousiaste groep meiden van 11 – 15 jaar, die elke zaterdagmiddag verzamelen om te zeilen! We spelen toffe spellen op en om het water, en leren op die manier ook alle fijne kneepjes van het zeilen in een lelievlet.

Durf jij het avontuur aan te gaan bij de padvindsters, en wil je graag een keertje meelopen?

Activiteiten

Op onze groep hebben we in totaal zes boten; vijf lelievletten en één roze sleepboot. Elke winter gaan de boten uit het water en steken we de handen uit de mouwen om ze een nieuw likje verf te geven.

Iedere zaterdag zeil of werk je in een vast groepje, genaamd je bak. Zowel zelfstandigheid als samenwerken staan voorop in onze activiteiten. Zo organiseren de oudste meiden elk jaar een mini kamp voor de jongsten.

Ook gaan we ieder jaar op zomerkamp! Tien dagen lang zeilen, zwemmen en plezier maken op een andere plas dan wat je normaal gewend bent. Slapen in tenten en kampvuurtjes bouwen horen daar natuurlijk helemaal bij.

Een ander tof kamp wat elk jaar samen met de Cornelis de Houtman georganiseerd wordt, is het CWO-zeil kamp. Dit is hét moment om je zeil skills te perfectioneren! Aan het eind van het kamp krijg je daadwerkelijk ook de kans een officieel Kielboot III diploma te halen.

Deze zeil skills gebruiken we om te strijden tegen wel 300 andere vletten op de Kagerplassen tijdens de jaarlijkse Kaagcup. Een leuke zeilwedstrijd op onbekend terrein.

Dus, ben jij in voor avontuur, verantwoordelijkheid, plezier en gezelligheid? Kom dan vooral eens een keertje bij ons kijken!

De scheepsartikelen

Als je bij onze padvindsters komt moet je natuurlijk de scheepsartikelen kennen. Deze moet je ook opnoemen bij je installatie, dus leer hem goed uit je hoofd ;-).

  • Een schipper is naast God de baas over het haar toevertrouwde vaartuig. Zij moet steeds tonen, ook in moelijke omstandigheden, zorg voor mens en materiaal te hebben. De schepelingen zijn volstrekte gehoorzaamheid verschuldigd aan de schipper. Zij zijn gehouden de hen gegeven bevelen zonder verwijl op te volgen.

Contact

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via padvindsters@kastanujo.nl