Shanti-Welpen (7 – 11 jaar)

zaterdag, 14:00 – 17:00 uur | meiden, 7 – 11 jaar | shantiwelpen@kastanjo.nl

Elke zaterdag staat er voor de Shantiwelpen een nieuw programma klaar op en rond ons terrein. De Shantiwelpen zijn meiden van 7 tot 11 die graag buiten zijn, wel tegen wat modder kunnen en het leuk vinden om iets te leren. We doen dan ook veel spellen buiten, en af en toe een leerzame activiteit, zoals een kampvuur maken en achteraf natuurlijk gezellig marshmallows roosteren!

Wekelijkse opkomst

Elke zaterdag van 14:00 tot 17:00 hebben we opkomst. Dan doen we spellen op ons eigen terrein, in ons lokaal en in het Goudse Hout. Een aantal keer per jaar hebben we een thema opkomst, zeilen we een middagje mee met de padvindsters, of kan je insignes verdienen zoals natuur-insigne, knopen-insigne of kampvuur-insigne, om te laten zien dat je die vaardigheid hebt!

Zomerkamp

Naast de opkomsten zijn er ook een aantal kampen. Het grootste kamp is natuurlijk het zomerkamp, waar het hele jaar naar wordt uitgekeken! In de zomervakantie gaan we voor een week naar een ander scoutingterrein in Nederland en staat er één kampthema centraal. De hele week doen we in teams allemaal spellen, opdrachten en andere leuke activiteiten rondom het kampthema, waarmee punten verdiend kunnen worden. Het team met de meeste punten aan het eind van de week, is de winnaar!

Minikamp

Een paar weken voor de zomervakantie begint, hebben we minikamp. Dit kamp duurt een weekendje en is bedoeld om alvast te kunnen wennen aan hoe het is om weg te zijn van huis en om een beetje een idee te krijgen van hoe zomerkamp er uitziet. Net zoals op zomerkamp doen we veel spellen, maar dan op ons eigen terrein!

Filmavond

In het najaar hebben we filmavond. ‘s Avonds kijken we een leuke film en daarna blijven we een nachtje op scouting slapen! Ook de volgende dag is er een programma met spellen.

Kerstdiner

Aan het eind van het jaar, vlak voor kerst, hebben we samen met de padvindsters een groot kerstdiner! Iedereen neemt iets lekkers mee. Nadat we allemaal volop van al het lekkere eten hebben kunnen genieten, doen we nog met alle speltakken samen een avondspel!

De shantiwelpenwet

Als je bij onze shantiwelpengroep komt moet je natuurlijk de wet kennen. De wet moet je ook opnoemen bij je installatie, dus leer hem goed uit je hoofd ;-).

  • Een shantiwelp is eerlijk, een shantiwelp is trouw, een shantiwelp is hulpvaardig en zorgt goed voor de planten en dieren.

Contact

Nieuwsgierig? Neem contact met ons op via shantiwelpen@kastanujo.nl