Wilde Vaart (15 – 18 jaar)

zaterdag, 13:30 – 18:00 uur | meiden en jongens, 15 – 18 jaar | wv@cornelisdehoutman.nl

De wilde vaart is de laatste en tevens ook een van de leukste speltakken! Bij deze speltak komen de jongens van de Cornelis de Houtman en meiden van de Kastanujo samen. De speltak bestaat dus uit jongens en meiden. Deze speltak neemt het heft in eigen handen en organiseert (onder begeleiding) zelf de creatiefste opkomsten en de tofste activiteiten. Een opkomst voor de welpen organiseren, een zwembad tussen de boten bouwen of leren slepen? Bijna alles is mogelijk binnen de wilde vaart. Ook loop je af en toe een opkomst mee als leiding bij de shantiwelpen of padvindsters.

Zelf meemaken wat de wilde vaart allemaal te bieden heeft?

Activiteiten

Bij de wilde vaart heb je op elke zaterdag van 13:30 tot 18:00 (zomer) opkomst. Buiten de opkomsten zijn er tal van andere activiteiten, namelijk;

Zomervakantie
Een zomerkamp bij de wilde vaart is een unieke ervaring. Skûtsje zeilen, een trektocht te water in Friesland of over de Wester- en Oosterschelde dobberen, alles kan. Het kamp duurt meestal twee weken, en wordt georganiseerd door de wilde vaart leden zelf!

CWO-kamp
Op CWO-kamp wordt er vooral gefocust op zeilvaardigheid. Dit kamp duurt vijf dagen en vindt plaats tijdens de herfstvakantie. Tijdens CWO-kamp leert de wilde vaart om zeilles te geven of geeft zelf al zeilles!

Kaag
De Kagerplassen zijn misschien wel een van de mooiste zeilplassen (buiten de Reeuwijkse plassen natuurlijk) van Nederland, maar nog belangrijker vinden er hier ieder jaar tijdens Hemelvaart zeilwedstijden plaats. Kaag is leuke mix tussen competitie en vrijetijd voor de wilde vaart. Er wordt hier gestreden in de grootste scoutingzeilcompetitie van Nederland!

Pannenkoekenkerstgala
Rond de kerst organiseert de wilde vaart een gala voor de gehele stam (18+ groep). Dit evenement is altijd een groot succes. Hierbij verzorgt de wilde vaart het gehele plaatje; pannenkoeken, aankleding, begroting & een epische eindejaar speech.